Lättlagad fiskgratäng

Du behöver 800 g torskfilé fryst 2 st purjolök smör eller margarin 2 st tomater burkar krossade potatismos 1 st ägg Gör så här 1...


6 portioner

Du behöver

  • 800 g torskfilé fryst
  • 2 st purjolök
  • smör eller margarin
  • 2 st tomater burkar krossade
  • potatismos
  • 1 st ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Låt fisken tina något. Skölj purjolöken noga och skiva den. Fräs purjon i smör tills den mjuknar lite. Häll i tomaterna och låt koka en stund. Skär fisken i stora bitar och låt den koka i tomatröran en stund tills den är klar. Gör eget potatismos, eller möjligen pulvermos om det ska vara supersnabbt. Fyll en ugnssäker form med potatismoset, men gör en fördjupning i mitten. Lägg i fiskröran i mitten. Pensla moset med uppvispat ägg.

3
Sätt in formen i ugnen cirka 10 minuter tills moset fått fin yta.


Kommentar:
En rätt som fyrabarnsfadern, rörmokaren och matlagaren Björn Gustafsson gärna bjuder familjen på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top