Lammgryta med grädde och kaffe

Du behöver 1 kg lamm med ben (lammkotletter eller lammstek exempelvis) smör 2 st lökar grovt tärnade 1.5 st buljongtärningar gärna grönsak 3.5 dl kaffe...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lamm med ben (lammkotletter eller lammstek exempelvis)
  • smör
  • 2 st lökar grovt tärnade
  • 1.5 st buljongtärningar gärna grönsak
  • 3.5 dl kaffe kokt eller bryggt
  • 3 dl grädde valfri fetthalt
  • maizenamjöl brunt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Bryn lammbitarna i smöret. Flytta över köttet till en gryta. Bryn löken och häll den över köttet tillsammans med den smulade buljongtärningen eller tärningarna och kaffet.

2
Täck över grytan och sätt in den i 150 graders ugnsvärme cirka 1 1/2 timme eller tills köttet känns klart. Eller låt grytan puttra under lock cirka 1 timme på spisen.

3
Ta ut köttet om det stått i ugnen. Tillsätt grädden och red av med maizenamjölet. Smaka av med salt och peppar. Sätt in grytan i ugnen ännu en liten stund. Eller låt allt få ett uppkok på plattan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top