Lammburgare i pitabröd

Du behöver 500 g finmalen lamm- eller nötfärs 1 tsk salt svartpeppar 1 tsk torkad mynta 1 tsk spiskummin 1/2 tsk chiliflakes smör och olja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g finmalen lamm- eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • smör och olja till stekning
  • 1 liten squash
  • Till servering
  • pitabröd, skivad tomat, rucola, skivad rödlök, färsk mynta,
  • matyoghurt

Gör så här

1
Blanda färsen med kryddorna och forma 4 fina burgare.

2
Stek burgarna i medelhet panna i smör och olja cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Skiva squashen halvcentimetertunt och stek i olja i het panna till fin färg. Salta lätt.

3
Servera burgarna i värmda pitabröd med squash, tomat, rucola, rödlök, färsk mynta och en klick matyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top