Lagom läskiga dödskallar med citronsmak

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl socker 1 st citron det yttersta finrivna skalet 1 st äggula 100 g smör kallt, i tärningar Dekoration...

Tillagningstid: 35 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 st äggula
  • 100 g smör kallt, i tärningar

Dekoration

strössel
kristyr
chokladlinser små
smågodis

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och citronskal i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt äggulan och smöret och kör tills degen går ihop till en boll. Plasta och låt vila i kyl i en timme.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut halva degen i taget på lätt mjölat bord, cirka 3 mm tjock, och skär ut dödskallar (använd mallen nedan eller gör en egen). Lägg dem på papprad plåt och grädda 5–8 minuter. Låt svalna helt, och dekorera sedan efter eget huvud.


Kommentar:
Med hjärtan, strössel och glasyr blir dödskallarna precis lagom läskiga. Inspirationen kommer från den typ av godis och kakor som brukar bjudas på De dödas dag i Mexiko.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top