Kycklingfilé med citronsås

Du behöver 500 g kycklingfilé Kronfågel 0.5 st gul lök 1 st citron 2 dl buljong 2 dl vispgrädde eller valfri grädde maizena ljus snabbredning...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé Kronfågel
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st citron
  • 2 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde eller valfri grädde
  • maizena ljus snabbredning
  • 4 prt kokt potatis
  • 1 st purjolök liten skivad + 1 röd paprika i mindre bitar

Gör så här

1
Skär löken i skivor och lägg i en smord form. Lägg putsade kycklingfiléer delade på längden över. Riv citronskalet fint över filéerna, tillsätt buljong, citronsaft och täck med folie. Sätt in formen i 200° C i ca 30 min.

2
Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Sila spadet och blanda med grädde. Koka upp och red av med snabbredning. Smaksätt med salt, peppar och ev mer citronsaft. Fräs grönsakerna knappt mjuka.

3
Servera kyckling, potatis och grönsaksröra med citronsås till.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top