Du behöver
- 4 st kycklingfil
- smör och olja till stekning
- 3 st äpplen (skalade och skurna i klyftor)
- 2 st rödlökar ( skivade)
- 3 msk farinsocker
- 3 msk vinäger
- 1 st chili röd finhackad
- 1 tsk rosmarin finskuren
- salt
- 1.5 msk maizena till redning
- 2 st fänkål
- 600 g potatis
- olivolja
- 4 st salladslök
Gör så här
Salta och peppra filéerna och bryn i olja och smör. Baka sedan färdiga i 100° ugn till en innertemperatur på 70°. Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili, tillsätt äpplen och koka ca 5 min. Lägg i rödlöken och koka upp. Smaka av och red med maizena utblandat i lite vatten. Skär fänkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med skuren potatis, salta och peppra och ringla lite olivolja. Baka mjuka i 200° ugn, toppa med skuren salladslök. Smaklig måltid