Kycklingfilé med äppel- och rödlökschutney

Du behöver 4 st kycklingfil smör och olja till stekning 3 st äpplen (skalade och skurna i klyftor) 2 st rödlökar ( skivade) 3 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • smör och olja till stekning
  • 3 st äpplen (skalade och skurna i klyftor)
  • 2 st rödlökar ( skivade)
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk vinäger
  • 1 st chili röd finhackad
  • 1 tsk rosmarin finskuren
  • salt
  • 1.5 msk maizena till redning
  • 2 st fänkål
  • 600 g potatis
  • olivolja
  • 4 st salladslök

Gör så här

Salta och peppra filéerna och bryn i olja och smör. Baka sedan färdiga i 100° ugn till en innertemperatur på 70°. Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili, tillsätt äpplen och koka ca 5 min. Lägg i rödlöken och koka upp. Smaka av och red med maizena utblandat i lite vatten. Skär fänkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med skuren potatis, salta och peppra och ringla lite olivolja. Baka mjuka i 200° ugn, toppa med skuren salladslök. Smaklig måltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top