Krämig spenat med makrill

Du behöver 1 st purjolök 1 msk smör 125 g babyspenat salt svartpeppar 2 dl crème fraîche 1 msk dill inhackad 1 msk citronsaft Till...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 125 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dill inhackad
  • 1 msk citronsaft

Till servering

potatis nykokt
500 g varmrökt makrill

Gör så här

1

Snitta purjolöken längs med och skiva den tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs purjolöken i ett par minuter tills den mjuknat något.

2

Tillsätt spenaten och fräs i 1 minut. Krydda med salt och peppar. Häll i crème fraîche, blanda och smaka av med finhackad dill och citronsaft.

3

Servera den stuvade spenaten med nykokt potatis och varmrökt makrill.


Kommentar:
Den stuvade spenaten kan också serveras med varmrökt lax eller varför inte med nykokt blomkål, bröd och en god sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top