Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 msk osötat ströbröd
- 1/2 dl vatten
- 1 ägg
- 1 tsk senap
- 3/4 tsk salt
- 2 krm nymalen vitpeppar
- 400 g blandfärs
- 200 g champinjoner
- 3 1/2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk ljus maizenaredning
- 1 msk tomatpuré
- senap
- salt
- vitpeppar
- strösocker
- 100 g tomater
- 100 g ättiks- eller kryddgurka
- 1 dl gräddfil
- matfett att steka i
- Att äta till:
- kokt ris
Gör så här
1
Hacka löken och fräs den mjuk i matfettet.
2
Låt ströbrödet svälla i vattnet. Tillsätt 3 msk avsvalnad lök, ägg, senap, salt och peppar. Arbeta i färsen till en jämn smet. Forma den till 12 bullar. Bryn dem vackert bruna.
3
Putsa och skiva champinjonerna. Bryn dem. Lägg i resten av löken. Häll på vatten och fond. Blanda i maizenaredningen. Smaksätt med tomatpuré, senap, salt, peppar och en gnutta socker. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda 6-8 minuter i såsen. Vänd dem en gång under tiden.
4
Dela, kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Strimla gurkan. Tillsätt gräddfilen, men spara lite att ringla i såsen allra sist. Blanda ner tärnad tomat och den strimlade gurkan i såsen.