Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 msk osötat ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 400 g blandfärs
  • 200 g champinjoner
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 1 msk tomatpuré
  • senap
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • 100 g tomater
  • 100 g ättiks- eller kryddgurka
  • 1 dl gräddfil
  • matfett att steka i
  • Att äta till:
  • kokt ris

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den mjuk i matfettet.
2
Låt ströbrödet svälla i vattnet. Tillsätt 3 msk avsvalnad lök, ägg, senap, salt och peppar. Arbeta i färsen till en jämn smet. Forma den till 12 bullar. Bryn dem vackert bruna.
3
Putsa och skiva champinjonerna. Bryn dem. Lägg i resten av löken. Häll på vatten och fond. Blanda i maizenaredningen. Smaksätt med tomatpuré, senap, salt, peppar och en gnutta socker. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda 6-8 minuter i såsen. Vänd dem en gång under tiden.
4
Dela, kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Strimla gurkan. Tillsätt gräddfilen, men spara lite att ringla i såsen allra sist. Blanda ner tärnad tomat och den strimlade gurkan i såsen.

Recept // Fler köttfärsrecept