Du behöver
- 500-600 g benfri kotlettrad
- smör att steka i
- salt och peppar
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- 5 st potatisar
- 2 st palsternackor
- 3 dl mellanmörk öl t ex Falcon Bayerskt
- 3 st kalvbuljongtärningar
- 7 dl vatten
- 1 msk strösocker
- 3 st lagerblad
- 1 tsk kummin
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
Skär köttet i 8 jämntjocka skivor. Stek kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
Skala dela och skiva löken och stek i smör tills den är mjuk och glansig.
Skala och skiva morötter, potatis och palsternackor.
Koka upp öl, buljongtärningar, vatten och socker i en kastrull och låt småkoka i någon minut så att buljongtärningarna löser upp sig.
Varva kotletter, lök, rotfrukter, lagerblad, kummin och bladpersilja i en gryta. Häll på buljongen och låt koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, det tar cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mera salt.
Kotletter och rotfrukter som får koka ihop i öl och mustig buljong blir en spännande och god vardagsmiddag.