Köfte i tortilla med persiljesallad

Du behöver 500 g lammfärs eller nötfärs 1/2–1 st röd chili urkärnad, finhackad 2 st vitlök rivna 2 msk mynta finhackad 2 msk persilja finhackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1/2–1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 2 st vitlök rivna
  • 2 msk mynta finhackad
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 tsk salt
  • smör och olja till stekning

Persiljesallad

bladpersilja sköljd
0.5 st rödlök tunnskivad
12 st körsbärstomater klyftade
1 msk olivolja
0.5 st citron saften
salt svartpeppar

Till servering

4 st tortillabröd
hummus på burk

Gör så här

1
Blanda färs, chili, vitlök, mynta, persilja, citronskal och salt ordentligt i en skål. Forma 12 avlånga små bollar av färsen och stek runtom i smör och olja, tills de är genomstekta.

2
Plocka bladen av persiljebunten och blanda med rödlök, körsbärstomat, olivolja och citron, salta och peppra.

3
Servera köften i tortillabröd med hummus och persiljesallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top