Kladdkaka med mjölkchoklad

Du behöver 200 g smör 200 g mjölkchoklad finhackad 2 dl strösocker 3 st ägg 1 msk vaniljsocker 2.5 dl vetemjöl florsocker, jordgubbar till garnering...

Tillagningstid: 35 minuter
14 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad finhackad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • florsocker, jordgubbar till garnering

Gör så här

1
Smält smöret och blanda i chokladen. Blanda chokladsmöret med socker och ägg och rör om ordentligt. Sikta i övriga ingredienser

2
genom en tät sil och blanda. Smörj en springform med 24 centimeter i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Garnera gärna med florsocker och en halv jordgubbe per bit.


Kommentar:
Receptet kommer från Claes Karlssons bok “Stora boken om desserter och bakverk” (Safir Förlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top