Kalkonbröst med senapssås

Du behöver 500 g kalkonbröst 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk smör eller margarin Sås: 2 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin

Sås:

2 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl

Tillbehör:

4 st bakpotatis
olja
grönsaker t ex paprika, broccoli, rödlök och purjo eller frysta wokgrönsaker

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar. Smält matfettet i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg över köttet i en smord eldfast form, stek i ugnens mitt på 200 grader med stektermometer tills innertemperaturen är cirka 70 grader. Häll vatten, buljongtärning, grädde och dijonsenap i en kastrull och låt allt koka utan lock i cirka 10 minuter. Blanda samman matfett och vetemjöl och vispa ner i såsen. Låt koka vidare i cirka 3 minuter. Ta ut köttet, ta bort termometern. Svep in köttet i folie och låt det vila i cirka 10 minuter innan du skivar det.

2
Servera med ugnsbakade potatisskivor och lättwokade grönsaker. Potatisen gör du enklast genom att tvätta och skära bakpotatis i cirka 1 cm tjocka skivor, lägga dem på oljad plåt, salta och peppra och baka skivorna i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top