Du behöver

  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Sås:

  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • Tillbehör:

  • 4 st bakpotatis
  • olja
  • grönsaker t ex paprika, broccoli, rödlök och purjo eller frysta wokgrönsaker

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar. Smält matfettet i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg över köttet i en smord eldfast form, stek i ugnens mitt på 200 grader med stektermometer tills innertemperaturen är cirka 70 grader. Häll vatten, buljongtärning, grädde och dijonsenap i en kastrull och låt allt koka utan lock i cirka 10 minuter. Blanda samman matfett och vetemjöl och vispa ner i såsen. Låt koka vidare i cirka 3 minuter. Ta ut köttet, ta bort termometern. Svep in köttet i folie och låt det vila i cirka 10 minuter innan du skivar det.
2
Servera med ugnsbakade potatisskivor och lättwokade grönsaker. Potatisen gör du enklast genom att tvätta och skära bakpotatis i cirka 1 cm tjocka skivor, lägga dem på oljad plåt, salta och peppra och baka skivorna i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.

Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!


Recept // Fler kyckling & fågelrecept