Janssons på nytt vis

Du behöver 6 st potatis medelstora 2 msk smör 3 dl vispgrädde + ev 1 dl mjölk 1 krm strösocker 1 msk ansjovisspad 10 st...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 6 st potatis medelstora
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde + ev 1 dl mjölk
  • 1 krm strösocker
  • 1 msk ansjovisspad
  • 10 st ansjovisfiléer
  • st dill hackad
  • st vitpeppar
  • 1 st gul lök

Gör så här

1

 

Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i små tärningar. 

2

 

Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i små tärningar. 

3

 

Stek löken i smöret i en stekpanna med hög kant, cirka 3 minuter. Blanda ner potatisen och fräs ytterligare cirka
5 minuter. 

4

 

 Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter, späd eventuellt med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, ansjovisspad och peppar.

5

 

Dra pannan från värmen och blanda i ansjovisfiléerna skurna i små bitar. Låt stå cirka 3 minuter.

6

 

Fördela frestelsen i små koppar eller portionsformar. Garnera med hackad dill.


Kommentar:
Extra festligt blir det att servera Janssons i små kaffekoppar eller portionsstora skålar.

Tips! Janssons kan förberedas 1–2 dagar i förväg, men tänk på att ansjovisfiléerna bör blandas i precis före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top