Du behöver

  • 4 st kycklingfilé färska eller tinade
  • soja ca 2 msk japansk
  • 1 msk dijonsenap fransk osötad
  • dragon ca 1 tsk smulad
  • 2.5 dl mellangrädde
  • rosépeppar ca 1 tsk krossad
  • Franska ärter:

  • 1 st lök finhackad liten gul
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 250 g ärter (petits pois)
  • 2 krm salt 1 krm svartpeppar
  • 1 st isbergssallad klyfta finstrimlad
  • Till servering:

  • potatis Pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skär eventuellt en ficka i varje filé och fördela osten i var och en.
3
Lägg ut filéerna i en ugnssäker form. Pensla dem med soja, blandad med senap. Strö över dragon. Häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen sammanlagt 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.
4
Medan kycklingen står i ugnen är det lagom att koka och sedan pressa potatis i purépress, samt laga till franska ärter: Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallad. Tillsätt 1/2 msk matfett och sjud vidare ett par minuter.
5
Ta ut den färdiga kycklingrätten och strö rosépeppar över.

Kommentar:
Att dricka till: Ett Riojavin är sällan fel. Ett bra val kan vara Montecillo Vina Cumbrero (2643) för 79 kr. Finns även på halvbutelj för 47 kr.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept