Hamburgare med grönpeppardressing

Du behöver 1 dl crème fraîche 1 dl gräddfil 2 tsk grönpeppar grovmalen salt lite 200 g nötfärs 1 st ägg 1 krm svartpeppar grovmalen...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk grönpeppar grovmalen
  • salt lite
  • 200 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 nypa salt
  • olivolja till stekning
  • 2 st hamburgerbröd eller källarfranska
  • 1 dl rosésallad sköljd och strimlad
  • 1 st rödlök tunt skivad

Tillbehör:

potatisklyftor och saltgurka

Gör så här

1
Rör ihop creme fraiche, gräddfil och grönpeppar i en liten bunke. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

2
Blanda nötfärs, ägg, svartpeppar och salt i en rymlig bunke. Forma färsen till två hamburgare på en sköljd skärbräda.

3
Stek burgarna i en het stekpanna med lite olja i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de färdigstekta hamburgarna på bottenbrödet. Lägg på sallad, lök, toppa med dressingen och lägg på brödlocket. Servera tillsammans med potatisklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top