Du behöver
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl gräddfil
- 2 tsk grönpeppar grovmalen
- salt lite
- 200 g nötfärs
- 1 st ägg
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 1 nypa salt
- olivolja till stekning
- 2 st hamburgerbröd eller källarfranska
- 1 dl rosésallad sköljd och strimlad
- 1 st rödlök tunt skivad
Tillbehör:
potatisklyftor och saltgurka
Gör så här
1
Rör ihop creme fraiche, gräddfil och grönpeppar i en liten bunke. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
2
Blanda nötfärs, ägg, svartpeppar och salt i en rymlig bunke. Forma färsen till två hamburgare på en sköljd skärbräda.
3
Stek burgarna i en het stekpanna med lite olja i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de färdigstekta hamburgarna på bottenbrödet. Lägg på sallad, lök, toppa med dressingen och lägg på brödlocket. Servera tillsammans med potatisklyftor.