Halstrad röding med kräftsås

Du behöver en sats kräftbuljong 2 dl vispgrädde 2 msk ljus majsenaredning 1/2 tsk salt 1/2 krm vitpeppar 2 tomater 2 1/2 dl tärnade champinjoner...


4 portioner

Du behöver

  • en sats kräftbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus majsenaredning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • 2 1/2 dl tärnade champinjoner
  • 1 msk smör
  • 3 kronärtskocksbottnar, tärnade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 25 kräftstjärtar, grovt hackade
  • 600 g rödingfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 msk matolja
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Koka upp buljong och grädde och koka såsen i cirka 10 minuter. Red av med majsenaredning. Salta och peppra.

2
Snitta skalet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola dem kallt och dra av skalet.

3
Kärna ur och tärna dem. Bryn de tärnade champinjonerna direkt i en kastrull i lite smör. Ställ kastrullen åt sidan och lägg i tomat, kronärtskocka, gräslök och kräftstjärtar.

4
Dela rödingfilén i 5 cm breda bitar lite på snedden. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i fisken med skinnsidan neråt först och halstra dem 1 1/2 minut per sida.

5
Ös över ett par matskedar sås på kräft- och grönsaksragun och värm den försiktigt. Koka upp såsen.

6
Lägg upp ragun på tallrikar, toppa med ett par bitar röding och såsen runt. Servera med kokt potatis.


Kommentar:
En krämig kräftsås passar perfekt till den halstrade rödingen. Rödingen saknar fjäll så det knapriga skinnet går utmärkt att äta.
Se länk för recept på kräftbuljong.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top