Grovt knutsholmensbröd

Du behöver 50 g jäst 5 dl ljummet vatten 1/2 dl olja 2 tsk salt 5 dl grovt rågmjöl 9 dl vetemjöl Gör så här...


1 portion

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

Smula sönder jästen och lös den i vattnet. Tillsätt olja, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den är smidig. Låt jäsa under duk till dubbel storlek. Gör en cirka 80 cm lång rulle av degen. Rulla den i grovt rågmjöl och forma den till en knut. Lägg på en papprad plåt och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Baka i nedersta delen av ugnen i 40-50 minuter.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under ”passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top