Du behöver

    Krutonger

  • 2 skiva surdegsbröd
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt
  • svartpeppar
  • Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk valnötsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • Sallad

  • 1 dl valnötskärnor
  • 175 g getost 2 stora skivor
  • 150 g blandade salladsblad, gärna med rucola och rödbetsskott
  • Till garnering

  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Pensla brödskivorna med oljan och grilla dem på båda sidor i en grillpanna. Bred på vitlöken, salta, peppra och tärna brödet.

2

Blanda olivolja, valnötsolja, honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Värm ugnen till 225 grader. Lägg nötterna i en ugnsäker form och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden, passa noga så att nötterna inte bränns vid.

4

Lägg osten på en liten plåt med bakplåtspapper och värm i mitten av ugnen ca 3 minuter.

5

Fördela salladsbladen i skålar. Toppa med brödkrutonger, valnötter och osten delad i små bitar. Ringla över dressingen.Smula över flingsalt. Peppra efter tycke och smak.


Kommentar:
Variera salladen genom att byta ut getosten mot krämig gorgonzola, som inte behöver värmas i ugnen.

Recept