Grillade lammspett med tomat- och olivsalsa

Du behöver 1 kg lammentrecôte 3 st vitlöksklyftor 2 dl rött vin 0.5 dl japansk soja 2 dl timjan grovt skuren färsk salt och svartpeppar...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammentrecôte
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 dl timjan grovt skuren färsk
  • salt och svartpeppar

Olivsalsa:

5 st tomater
20 st kalamataoliver grovhackade
1/2–1 st röd chili hackad
2 msk pressad citron
2.5 msk olivolja
salt och svartpeppar

Tillbehör:

22.5 st sparris gröna
olja
salt
2 st lime och 2 citroner, i tjocka skivor

Gör så här

1
Skär lammköttet i kuber på cirka 2 centimeter och lägg i dubbla plastpåsar.

2
Pressa vitlöksklyftorna, blanda med vinet, sojan och timjan. Häll marinaden på köttet, knyt ihop påsarna. Marinera i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.

3
Olivsalsa:

4
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

5
Grillning:

6
Låt marinaden rinna av ordentligt från köttet innan det träs upp på spett. Salta och peppra och grilla runt om i 6–7 minuter. Pensla sparrisarna med olja, grilla dem så de får fin färg i 2–3 minuter, salta.

7
Grilla citrusskivorna 1 minut på varje sida. Pressa över maten, saften blir fylligare och sötare av grillningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top