Gräddkokt brysselkål

Du behöver 150 g brysselkål 1 dl vispgrädde salt och vitpeppar Gör så här 1 Förväll brysselkålen i kokande vatten i 3 minuter. Lägg över...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g brysselkål
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Förväll brysselkålen i kokande vatten i 3 minuter. Lägg över i kallt vatten så att brysselkålen svalnar fort, annars blir den grå. Dela de små kålhuvudena mitt itu.

2
Koka ihop grädden till hälften. Vänd ner kålen och smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top