Du behöver
- 800 g gösfilé
- salt och peppar
- 2 vita brödskivor, gärna dagsgamla
- 4 dl persilja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 citron, rivet skal
- 1 msk salt
- 1/2 dl kallpressad rapsolja
- Ugnsbakad färskpotatis med spenat:
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk rapsolja
- flingsalt
- 1 pkt frysta sockerärter (250 g)
- 100 g färska spenatblad
Gör så här
1
Dela filéerna i fyra eller fler delar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra på fisken.
2
Riv eller smula bröd, hacka persilja och blanda med pressad vitlök, rivet citronskal och olja. Lägg den smuliga blandningen på fisken, ringla eventuellt över lite mer olja och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter, till fisken är precis genomstekt och brödtäcket börjar få färg.
3
4
Potatisen:
5
Tvätta potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg den i en ugnsfast form. Häll över olja och salt, blanda om och baka potatisen mitt i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Skölj spenatbladen och dela dem om de är stora.
6
Dela de tinade sockerärterna och vänd ner i den varma potatisen och vänd sist ner spenaten.
7
Servera till gösen.