Gös under täcke med ugnsbakad färskpotatis

Du behöver 800 g gösfilé salt och peppar 2 vita brödskivor, gärna dagsgamla 4 dl persilja 1 pressad vitlöksklyfta 1 citron, rivet skal 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g gösfilé
  • salt och peppar
  • 2 vita brödskivor, gärna dagsgamla
  • 4 dl persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • Ugnsbakad färskpotatis med spenat:
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • 1 pkt frysta sockerärter (250 g)
  • 100 g färska spenatblad

Gör så här

1
Dela filéerna i fyra eller fler delar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra på fisken.

2
Riv eller smula bröd, hacka persilja och blanda med pressad vitlök, rivet citronskal och olja. Lägg den smuliga blandningen på fisken, ringla eventuellt över lite mer olja och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter, till fisken är precis genomstekt och brödtäcket börjar få färg.

3

4
Potatisen:

5
Tvätta potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg den i en ugnsfast form. Häll över olja och salt, blanda om och baka potatisen mitt i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Skölj spenatbladen och dela dem om de är stora.

6
Dela de tinade sockerärterna och vänd ner i den varma potatisen och vänd sist ner spenaten.

7
Servera till gösen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top