Du behöver
- 650 g rabarberstjälk
- 1.5 dl socker
- 2 tsk maizena
smet
4 st ägg
1.25 dl socker
100 g sötmandel (eller mandelmjöl)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form, strö över socker blandat med majsenamjöl.
2
Täck formen med lock eller folie och låt rabarbern smälta i ugnen i cirka 15 minuter.
3
Mal mandeln om du inte använder mandelmjöl. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt den malda mandeln.
4
Tvätta visparna noga och vispa äggvitorna till hårt skum i ren skål. Vänd ner i smeten. Bred över rabarbern och grädda i 175 varm ugn i 30 minuter.
5
Servera pajen ljummen med kall vispad grädde.
Tips! Tvätta rabarbern och skär bort eventuella fläckar. Skär med en vass kniv så behöver du inte skala rabarbern. Den vackra röda färgen sitter i skalet.
Receptet är skapat av Catharina Teneback.