Glutenfri rabarberpaj med mandeltäcke

Du behöver 650 g rabarberstjälk 1.5 dl socker 2 tsk maizena smet 4 st ägg 1.25 dl socker 100 g sötmandel (eller mandelmjöl) Gör så...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 650 g rabarberstjälk
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk maizena

smet

4 st ägg
1.25 dl socker
100 g sötmandel (eller mandelmjöl)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form, strö över socker blandat med majsenamjöl.

2
Täck formen med lock eller folie och låt rabarbern smälta i ugnen i cirka 15 minuter.

3
Mal mandeln om du inte använder mandelmjöl. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt den malda mandeln.

4
Tvätta visparna noga och vispa äggvitorna till hårt skum i ren skål. Vänd ner i smeten. Bred över rabarbern och grädda i 175 varm ugn i 30 minuter.

5
Servera pajen ljummen med kall vispad grädde.


Kommentar:
Tips! Tvätta rabarbern och skär bort eventuella fläckar. Skär med en vass kniv så behöver du inte skala rabarbern. Den vackra röda färgen sitter i skalet.
Receptet är skapat av Catharina Teneback.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top