RECEPT FRÅN IK

Frusen cheesecake på pinne

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 20 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Jordgubbssås

  • 100 g jordgubbar färska eller tinade frysta
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk maizena
  • Glass

  • 150 g naturell färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 st digestivekex

Gör så här

1

Jordgubbssås  Mixa jordgubbarna till en slät sås. Häll över i en kastrull och låt sjuda i en minut tillsammans med socker och maizena. Häll i en skål att svalna.

2

Glass Vispa ihop färskost, socker, mjölk och vaniljpulver i en bunke. Vispa grädden fluffig i en annan bunke och vänd sedan ner den i färskostkrämen. 

3

Krossa eller hacka kexen till smulor. Varva gräddblandningen med sås och smulor i glassformar. Ställ i frysen över natten. 


Kommentar:
Det är fint att göra glassen i glassformar men självklart går det jättebra att göra den i en stor form och skopa upp i skålar i stället.

Recept