Frukthus med vaniljkräm

Du behöver 2 st smördegsplattor Pensling: 1 st ägg Fyllning: 1 dl vaniljkräm persikohalvor eller annan frukt aprikossylt Gör så här Sätt ugnen på 200...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor

Pensling:

1 st ägg

Fyllning:

1 dl vaniljkräm
persikohalvor eller annan frukt
aprikossylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen något. Ta ut lagom stora rundlar med ett mått eller glas. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen tills de har fått fin färg och blåst upp sig, cirka 20 minuter. Låt dem då stå kvar på eftervärme med öppen ugnslucka. Skär av ett lock. Gör vaniljkrämen enligt beskrivningen på förpackningen. Fyll smördegshusen med vaniljkräm och klyftor/bitar av persikor eller annan frukt eller bär. Pensla med aprikossylt smält i lite vatten. Lägg på locket och dofta lite florsocker över. Servera med en klick vispad grädde.


Kommentar:
En imponerande och läcker skapelse som är superenkelt och snabbt fixad. Använd färdiga smördegsplattor och färdig vaniljkräm. Husen fylls med valfria fruktbitar eller bär.
Ett inslag i menyn “Läckert på lite tid” som ingår i temafesten “Fest fast du inte hann förbereda”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top