Du behöver
- 400 g salsiccia
- 2 st rödlökar
- 6 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1/2–1 tsk salt
- 1.5 dl riven ost
- 2.5 msk olivolja
- 1 st burk stora vita bönor sköljda och avrunna
- 1 st cocktailtomater 250 g
- 1 dl Parmesan flagad
- färska örter t ex oregano
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Slanta korven. Skala och strimla löken. Vispa ihop ägg, mjölk och salt, bara tills allt blandas. Blanda i den rivna osten.
2
Sätt ugnen på 225 grader.
3
Värm oljan i en stor stekpanna med ugnssäkert handtag. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Blanda i korven och fräs cirka 3 minuter. Fördela över bönorna och fräs cirka 1 minut.
4
Häll ägg- och ostsmeten över korvblandningen och stek på låg värme cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna. Sätt in stekpannan i nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter eller tills ägg- och ostsmeten stannat och frittatan fått fin färg. Garnera med flagad parmesan och örter. Peppra.