Frittata med bönor och salsiccia

Du behöver 400 g salsiccia 2 st rödlökar 6 st ägg 2 dl mjölk 1/2–1 tsk salt 1.5 dl riven ost 2.5 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g salsiccia
  • 2 st rödlökar
  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2–1 tsk salt
  • 1.5 dl riven ost
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st burk stora vita bönor sköljda och avrunna
  • 1 st cocktailtomater 250 g
  • 1 dl Parmesan flagad
  • färska örter t ex oregano
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Slanta korven. Skala och strimla löken. Vispa ihop ägg, mjölk och salt, bara tills allt blandas. Blanda i den rivna osten.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Värm oljan i en stor stekpanna med ugnssäkert handtag. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Blanda i korven och fräs cirka 3 minuter. Fördela över bönorna och fräs cirka 1 minut.

4
Häll ägg- och ostsmeten över korvblandningen och stek på låg värme cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna. Sätt in stekpannan i nedre delen av ugnen, cirka 10 minuter eller tills ägg- och ostsmeten stannat och frittatan fått fin färg. Garnera med flagad parmesan och örter. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top