Du behöver
- 500 g kokt potatis
- 1 st kycklingfilé kokt eller stekt
- 100 g saltgurka
- 2 st ägg kokta
- 1 dl gröna ärter
- 2 dl majonnäs gärna med citronsmak
- 1 pkt filodeg
Till garnering
persilja bredbladig och paprika
Gör så här
1
Pressa potatisen och hacka kycklingen i småbitar. Tärna saltgurkan och äggen och blanda med potatis och kyckling. Blanda i ärter och majonnäs i röran.
2
Skär filodegsarken i fyrkanter, cirka 10 x 10 centimeter. Tryck ner dubbla degark i formarna på en muffinsplåt (det går också att hänga degarken över upp- och nedvända ugnsfasta glas, klädda med bakplåtspapper) och grädda i 4-5 minuter i 200 grader. Ta ut degkorgarna och låt dem svalna.
3
Klicka kycklingsallad i formarna och garnera med persilja och paprika.