RECEPT FRÅN IK

Fläskfilé med saffranspasta och örtparmesan

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2.5 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st persilja knippa
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl parmesanost färskriven
  • 2 st morötter stora
  • 1 st squash
  • 1 st purjolök liten
  • 280 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pkt saffran

Gör så här

1
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla bitarna rikligt med soja runt om och lägg upp på ett fat. När alla bitarna är penslade ringla över olivolja och låt stå. Finhacka örterna och lägg i en skål. Skala och pressa över vitlöken.
2
Tillsätt parmesanosten. Skala och strimla morötterna. Skölj och strimla squashen. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Koka pastan enligt paketets anvisning i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. När 3-4 mintuer återstår av koktiden läggs de strimlade grönsakerna i och får koka med pastan. Häll pastan när den är klar i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
4
Stek fläskfilén i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och vitpeppar.
5
Hetta upp olivolja i en wokpanna eller liknande. Tillsätt saffran. Vänd ner pastan blandad med de strimlade grönsakerna.
6
Lägg upp pastan på ett stort ugnssäkert fat och lägg fläskfilébitarna ovanpå. Strö över ett tunt lager örtparmesanen och ställ allt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
7
Servera med ett gott glas rött vin och resterande örtparmesan i en skål bredvid.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler fläskköttrecept