Du behöver
- 450 g kycklingbröst eller kycklinglår
- 80 g chorizo
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd paprika
- 2 st tomater
- olivolja till stekning
- 0,5 st kuvert saffran
- 130 g capellini
- 7 dl kycklingbuljong
- 1.5 msk pressad citron
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
Skär kycklingen i breda strimlor och skiva chorizon.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan och tärna tomaterna.
Bryn kyckling och chorizo i lite olivolja i en stor traktörpanna eller en gryta.
Tillsätt lök, vitlök, paprika, tomat och saffran och fortsätt steka under omrörning ett par minuter.
Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner i pannan. Häll på buljong och citron. Låt koka utan lock i cirka 10 minuter, tills pastan är klar, rör om då och då så att pastan inte klibbar ihop. Strö över persilja och servera.
Tips: Capellini har en koktid på cirka 3 minuter, men det är i vanligt pastavatten, när den kokas så här tar det lite längre tid.
Fideuà är en variant av paella med pasta istället för ris. Den heta chorizon sätter smak tillsammans med saffran och mild kycklingbuljong.