Färsfyllning med grekisk smak

Du behöver 1 st lök liten 2 msk olivolja 250 g lammfärs eller nötfärs 0.5 st hönsbuljongtärning 3 msk vatten 2 st hårdkokta ägg 100...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st lök liten
  • 2 msk olivolja
  • 250 g lammfärs eller nötfärs
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk vatten
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 100 g fetaost
  • 15 st oliver gärna pimientofyllda
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs löken nästan mjuk i oljan utan att den tar färg, cirka 3 minuter.

2
Tillsätt köttfärsen och fräs under omrörning tills färsen smular sig, 5–10 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i vattnet och sjud under lock cirka 15 minuter. Låt färsen kallna.

3
Skala och hacka äggen. Skär fetaosten i små tärningar.

4
Blanda färs, ägg, fetaost och oliver. Blanda i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top