Du behöver
- 1 st lök liten
- 2 msk olivolja
- 250 g lammfärs eller nötfärs
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 3 msk vatten
- 2 st hårdkokta ägg
- 100 g fetaost
- 15 st oliver gärna pimientofyllda
- 2 msk turkisk yoghurt
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs löken nästan mjuk i oljan utan att den tar färg, cirka 3 minuter.
2
Tillsätt köttfärsen och fräs under omrörning tills färsen smular sig, 5–10 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i vattnet och sjud under lock cirka 15 minuter. Låt färsen kallna.
3
Skala och hacka äggen. Skär fetaosten i små tärningar.
4
Blanda färs, ägg, fetaost och oliver. Blanda i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.