Färsbiffar med kesella

Du behöver 1 st gul lök 1 st persilja knippa 500 g blandfärs eller nötfärs 2 msk ströbröd osötat 2 st ägg 250 g kesella...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st persilja knippa
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 msk ströbröd osötat
  • 2 st ägg
  • 250 g kesella
  • salt knappt 1 tsk
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 krm muskot riven
  • 1.5 msk smör

Champinjonsås:

500 g champinjoner
1.5 msk smör
1.25 dl vatten
1 tsk grönsaksfond
2 tsk vetemjöl
2.5 dl matlagningsgrädde 15 %
salt
vitpeppar eller svartpeppar
1 st gräslök knippa

Att äta till:

potatismos helst hemlagat

Gör så här

1
Finhacka löken och persiljan. Blanda det med färs, ströbröd, ägg och kesella. Tillsätt salt, peppar och muskot.

2
Forma färsen till 8 tjocka biffar. Stek dem vackert bruna på båda sidor. Efterstek dem på svag värme eller mikra dem färdiga.

3
Putsa och halvera de största champinjonerna. Bryn dem i matfett. Vispa ihop vatten, fond, mjöl och grädde och häll det på svampen. Smaksätt med salt och peppar. Låt småputtra cirka 3 minuter.

4
Klipp över lite gräslök precis innan svampen ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top