Farfalle med kalvschnitzel

Du behöver En sats pasta skuren i fyrkanter och hopnypt till ”fjärilar” (se länk) Tillbehör: 2 skivor kalvschnitzel ca 300 g 1 msk smör salt...


4 portioner

Du behöver

  • En sats pasta skuren i fyrkanter och hopnypt till ”fjärilar” (se länk)
  • Tillbehör:
  • 2 skivor kalvschnitzel ca 300 g
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 4 tunna skivor lufttorkad skinka, parma el dyl
  • 3-4 blad färsk salvia
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • ev 1 msk smör

Gör så här

1
Koka pastan i två till tre minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Koket ska vara färdigt samtidigt som köttet.

2
Tillbehör:

3
Strimla kalvköttet i centimetertjocka bitar och stek vackert bruna i smör. Salta och peppra med måtta.

4
Skär skinkan och salvian i smala strimlor som blandas i pannan strax innan den tas av värmen.

5
Koka upp vin och saffran i en vid panna. Koka kraftigt ett par minuter innan den avrunna pastan blandas i. Fort i med parmesanost och smör. Rör om. Placera kalv- och parmafräset vackert ovanpå.


Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top