Du behöver

  • 1 dl hjortron
  • 0.5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 6 st äggulor
  • råsocker till gratinering

Gör så här

1
Låt hjortronen smälta med socker i en kastrull på spisen. Koka försiktigt under omrörning. Fördela sylten i fyra eldfasta portionsskålar och låt svalna.
2
Snitta vaniljstången och skrapa ur kornen. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljkornen och stången. Ta upp vaniljstången.
3
Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i formarna och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten (vattenbad) så att det står två centimeter högt.
4
Grädda bruléen i 150 graders ugnsvärme, cirka 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.
5
Strö över råsocker och ställ under grillen i 250 graders ugnsvärme, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Servera omedelbart.

Kommentar:
Den här rätten ingår i en meny från Umeårestaurangen Greta & Co. Klicka på länkarna för fler recept!


Recept // Fler frukt & bärrecept