Crème brulée med hjortron

Du behöver 1 dl hjortron 0.5 dl socker 1 st vaniljstång 2 dl mjölk (3 %) 3 dl grädde 2 msk socker 6 st äggulor...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl hjortron
  • 0.5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 6 st äggulor
  • råsocker till gratinering

Gör så här

1
Låt hjortronen smälta med socker i en kastrull på spisen. Koka försiktigt under omrörning. Fördela sylten i fyra eldfasta portionsskålar och låt svalna.

2
Snitta vaniljstången och skrapa ur kornen. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljkornen och stången. Ta upp vaniljstången.

3
Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i formarna och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten (vattenbad) så att det står två centimeter högt.

4
Grädda bruléen i 150 graders ugnsvärme, cirka 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna.

5
Strö över råsocker och ställ under grillen i 250 graders ugnsvärme, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Servera omedelbart.


Kommentar:
Den här rätten ingår i en meny från Umeårestaurangen Greta & Co. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top