Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • råsocker

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Ge det hela ett uppkok, dra av och låt svalna i 15 minuter. Vispa äggulor och socker lätt. Ta bort vaniljstången och häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Fördela smeten i formar och grädda dem i ugnen, 100 grader varmluft, tills de stannat. Det tar 60–75 minuter. I vanlig ugn höjs värmen till 125 grader och formarna ställs i ett vattenbad i en långpanna. Så långt kan man förbereda, dagen innan om man vill.
2
Strö ett tunt lager råsocker över ytan när det är dags för servering. Puddingarna ska ha svalnat helt. Bränn med en gasolbrännare och servera genast.

Recept // Fler ägg & mejerirecept