Du behöver
- 1 st citron
- 3 dl vatten
- 1.5 dl socker
- 2 msk limoncello (italiensk citronlikör)
- 3 st äggvitor
- hushållsfärg några droppar gul
Gör så här
1
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften, mät till cirka 1/2 deciliter. Koka upp vatten, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och blanda i likör och citronskal, spara lite skal till garnering. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp.
2
3
Vänd försiktigt ner äggvitorna i citronlagen. Färga sorbeten gul med hushållsfärg. Frys blandningen i glassmaskin eller i en bunke. Fryses sorbeten i en bunke måste den röras, helst med elvisp, med cirka 30 minuters mellanrum tills den frusit. Skeda upp sorbeten och strö över citronskal.
4
Servera sorbeten genast, gärna med till exempel jordgubbar eller kiwi.