Citronsorbet limoncello med bär eller frukt

Du behöver 1 st citron 3 dl vatten 1.5 dl socker 2 msk limoncello (italiensk citronlikör) 3 st äggvitor hushållsfärg några droppar gul Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st citron
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk limoncello (italiensk citronlikör)
  • 3 st äggvitor
  • hushållsfärg några droppar gul

Gör så här

1
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften, mät till cirka 1/2 deciliter. Koka upp vatten, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret löst sig. Låt lagen kallna och blanda i likör och citronskal, spara lite skal till garnering. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp.

2

3
Vänd försiktigt ner äggvitorna i citronlagen. Färga sorbeten gul med hushållsfärg. Frys blandningen i glassmaskin eller i en bunke. Fryses sorbeten i en bunke måste den röras, helst med elvisp, med cirka 30 minuters mellanrum tills den frusit. Skeda upp sorbeten och strö över citronskal.

4
Servera sorbeten genast, gärna med till exempel jordgubbar eller kiwi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top