Du behöver
- 5 dl vispgrädde
- 6 st äggulor
- 2 dl strösocker
- 1 st citron skalet av
- 1.5 dl flädersaft outspädd
- 2 msk glykos
- 1 st grapefrukt
- 1 st blodgrapefrukt
- 4 st apelsiner
- saft från citrusfrukter
- 1 dl vatten
- 1.5 dl socker
- 0.5 st vaniljstång kluven
- lime eller citron
Citrussallad:
Sockerlag:
Garnering:
Gör så här
1
1. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker, citronskal, flädersaft och glykos över värme till ett skum.
2
2. Ta det från spisen och fortsätt att vispa tills skummet är kallt och fast.
3
Vänd ner grädden och fyll blandningen i formar.
4
3. Frys in.
5
4. Skär bort skalen, även det vita, på grapefrukt och apelsiner. Skär sedan filéer av citrusfrukterna och ta till vara saften som bildas.
6
5. Koka upp saften från citrusfrukterna med vatten, socker och vaniljstång. Låt svalna.
7
6. Blanda citrusfiléerna med den kalla sockerlagen.
8
7. Servera parfaiten i portionsskålar på en bädd av citrussallad. Garnera med strimlade citron- eller limeskal
Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.