Carpaccio på renstek

Du behöver 8 st formfranska lövtunna skivor av 16 st renstek lövtunna skivor kallrökt 2 msk olivolja extra virgin 0.75 dl lingon lösfrysta färsk timjan...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st formfranska lövtunna skivor av
  • 16 st renstek lövtunna skivor kallrökt
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 0.75 dl lingon lösfrysta
  • färsk timjan
  • parmesanost riven eller flingad
  • flingsalt

Gör så här

1
Formfranskan är bäst att skära när brödet är en dag gammalt. Rosta skivorna torra och gyllene på båda sidor under ugnsgrillen. Kan göras långt i förväg.

2
Fördela bröden på var sin tallrik. Lägg två skivor renstek på varje brödskiva så att de täcker så mycket som möjligt av brödet. Droppa över en knapp tesked olja på varje portion, strö på lingon och repade timjanblad. Parmesanost är också gott på om man så vill, samt sparsamt med flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top