Du behöver
- 6 st baconskivor
- 3 st kycklingfiléer ca 450 g
- salt och peppar
- 1 msk olivolja
- 0.5 st baguette
- 2 msk olivolja
- 4 msk Parmesan finriven
- 6.5 st sardellfiléer raka i olja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk dijonsenap
- 1.5 dl majonnäs
- 1 st citron färskpressad saft
- 1 tsk worcestershiresås
- 3 msk vatten kallt
- 1 dl Parmesan färskriven
- salt nymalen svartpeppar
- 2.5 kruka romansallad
- 4.5 st rossisallad (kan uteslutas)
- 12 st cocktailtomater
- 1 st rödlök gärna färsk
- 4 msk Parmesan färsk finriven
- färska örter t ex timjan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Stek baconskivorna knapriga i en torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper.
3
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla dem med oljan och bryn i en panna cirka
4
3 minuter på varje sida. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. (Kycklingfiléerna är färdiga vid 70 graders innertemperatur, använd stektermometer.)
5
Öka ugnsvärmen till 225 grader. Skiva baguetten. Bred ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över parmesan. Rosta krutongerna gyllengula i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. (Passa så att de inte bränns.)
6
Finhacka sardellfiléerna och blanda dem med vitlök och senap i en bunke. Blanda i majonnäsen. Blanda i citronsaften och worcestershiresåsen. Blanda i lite kallt vatten om dressingen känns för tjock. Vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
7
Ansa salladen och skär den i bitar. Riv rossisalladen i bitar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Lägg upp salladen på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med parmesan. Servera med bacon, kyckling och brödkrutonger.
Dressingen spelar huvudrollen i den klassiska caesarsalladen. Förbered gärna bacon, kyckling och krutonger i god tid, så att de
hinner svalna till serveringen.