Du behöver

  • 1 st burk vita bönor (400 g)
  • 0.5 st burk kidneybönor
  • 2 st rödlökar
  • 1 st knippe gräslök
  • Dressing:

  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk fransk senap
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

1
Häll av vätskan från bönorna och spola hastigt av dem i kallt vatten. Låt rinna av.
2
Skala och skiva rödlöken tunt. Varva bönor och rödlök i en skål. Skölj och hacka gräslöken.
3
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över bönsalladen och blanda försiktigt. Strö över gräslöken.

Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems måltid "Serverat på nya fat". För fler recept klicka på länkarna.


Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept