Bönsallad

Du behöver 1 st burk vita bönor (400 g) 0.5 st burk kidneybönor 2 st rödlökar 1 st knippe gräslök Dressing: 2 msk vatten 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk vita bönor (400 g)
  • 0.5 st burk kidneybönor
  • 2 st rödlökar
  • 1 st knippe gräslök

Dressing:

2 msk vatten
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 msk fransk senap
1.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
salt och peppar

Gör så här

1
Häll av vätskan från bönorna och spola hastigt av dem i kallt vatten. Låt rinna av.

2
Skala och skiva rödlöken tunt. Varva bönor och rödlök i en skål. Skölj och hacka gräslöken.

3
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över bönsalladen och blanda försiktigt. Strö över gräslöken.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems måltid “Serverat på nya fat”. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top