Du behöver
- 1 st gul lök skalad
- 2 st vitlök skalade
- olja till stekning
- 2 tsk oregano torkad
- 1 tsk spiskummin malen
- 0.5 tsk paprikapulver starkt
- 0.5 tsk chiliflakes
- 1 st krossade tomater (400 g)
- 1 st burkar svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
- 1 st burk kikärter, 400 g (400 g), sköljda och avrunna
Till servering:
2 st avokado 150 g halloumi, riven
1 st kruka koriander nachochips
Gör så här
1
Fräs lök och vitlök mjuka på medelvärme i kastrull utan att de tar färg. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i tomatkross och låt puttra i cirka 10 minuter.
2
Tillsätt bönor och kikärter och smaka av med salt och peppar,
3
låt puttra 5 minuter.
4
Servera chilin med skivad avokado, riven halloumi, koriander och nachochips.