Blue Jelly Cocktail med färska blåbär

Du behöver 3 blad gelatin 30 cl blåbärs- eller lingonjuice 75 g strösocker 10 cl vodka 10 cl Cointreau eller liknande apelsinsprit 4 limefrukter, pressade...


4 portioner

Du behöver

  • 3 blad gelatin
  • 30 cl blåbärs- eller lingonjuice
  • 75 g strösocker
  • 10 cl vodka
  • 10 cl Cointreau eller liknande
  • apelsinsprit
  • 4 limefrukter, pressade
  • 1/2 dl färska blåbär till garnityr
  • Tillbehör:
  • festliga drinkpinnar

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen enligt förpackningens anvisningar.

2
Häll hälften av blåbärs- eller lingonjuicen i en liten kastrull. Häll i sockret och värm på medelvärme, rör om tills sockret löst upp sig helt.

3
Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen tills de löses upp.

4
Häll resten av juicen, spritsorterna och limesaften i en rymlig bunke. Häll försiktigt i gelatinmixen och rör om. Häll i serveringsglas, gärna martiniglas, och ställ dem i kylen över natten. Garnera drinkarna med färska blåbär och en festlig drinkpinne.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top