Du behöver

  • tunnpaltbröd (ca 140 g), ca 16 kakor
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • margarin till stekning
  • Vitsås:

  • 2 msk margarin eller smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar gärna nymalen
  • Att servera till:

  • rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

1
1. Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
2
2. Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner mjölet.
3
3. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Sjud såsen cirka tre till fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsket.
5
5. Lägg ner paltbrödet i det kokande vattnet och koka tills det mjuknat, cirka fem minuter. Servera paltbrödet tillsammans med vitsås och lingon.

Kommentar:
För att minska risken att såsen bränner vid kan man använda en kastrull med tjockbottnad kastrull. Lägg fläsket på ett hushållspapper för att suga upp lite av fettet från fläsket.

Recept // Fler fläskköttrecept