Blåbärspaj med vaniljglass

Du behöver 2 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker (rör)strösocker 75 g smör 1 st banan 0.75 l blåbär färska 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker (rör)strösocker
  • 75 g smör
  • 1 st banan
  • 0.75 l blåbär färska
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • vaniljglass

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Fingra samman (eller mixa) mjöl, socker och smör till smulig massa. Skala och skiva bananen.

2
Smörj en paj- eller ugnsform lätt och fördela hälften av bären i botten. Strö på hälften av potatismjölet och sockret. Skär bananen i halvcentimetertjocka skivor och täck bären med dem. Strö över resten av bären, sockret och potatismjölet och toppa med smuldegen.

3
Grädda i ugnens nedre del cirka 25 minuter. Servera med vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top