RECEPT FRÅN IK

Bakwan jagung

Av . Foto: Maggie Soltani

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl aquafaba kikärtsspad
  • 0,5 dl växtbaserad mjölk
  • 0,5 tsk koriander malen
  • 0,5 tsk spiskummin malen
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 450 g majs ca 3 burkar
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 3 st salladslökar hackade
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • 1 st morot riven
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 kruka koriander hackad
  • salt, svartpeppar
  • neutral olja till fritering
  • Serveringsförslag

  • sambal oelek
  • havrebaserad crème fraiche
  • limefrukter

Gör så här

1

Vispa samman vetemjöl, kikärtsspad och mjölk till en klumpfri blandning. Blanda ner kryddorna. Rör ner majs samt resterande grönsaker i smeten. Smaka av med salt och peppar.

2

Häll olja i en stekpanna så den går 2–3 centimeter upp på pannans kant. Hetta upp till ungefär 170 grader eller tills oljan puttrar när du sticker ner till exempel en ätpinne ­eller skaftet av en träslev.

3

Ta en klick av grönsaks­smeten på en större slev, klicka ner den till en rundel i stekpannan, ungefär 2 centimeter tjock. Stek/fritera i några minuter på båda sidor tills dina fritters har en fin gyllenbrun färg. Servera med sriracha-crème fraiche och pressad lime.


Recept