Du behöver
- 1 kg älgkött benfritt
- 1 st morot
- 50 g rotselleri
- 1 st gul lök
- smör
- salt och peppar
- 15 st enbär stötta
- 1 st lagerblad
- 5 dl rödvin
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 msk mesost eller messmör
- 300 g kantareller
- färsk oregano
Gör så här
1
Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan
2
sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört. Tillsätt grädde och messmör. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller hackad persilja.