Du behöver

  • 1 kg älgkött benfritt
  • 1 st morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • smör
  • salt och peppar
  • 15 st enbär stötta
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl rödvin
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk mesost eller messmör
  • 300 g kantareller
  • färsk oregano

Gör så här

1
Skär älgköttet i grytbitar. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor. Smält smör i en gjutjärnsgryta. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan
2
sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört. Tillsätt grädde och messmör. Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de är vackert gyllene. Vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller hackad persilja.

Recept // Fler viltrecept