Räkor med kräftsmak

Gillar man inte kräftor kan man lägga räkorna i lagen istället. Ett supergott alternativ på buffébordet !

Tillagningstid: 15 minuter + tid i kyl
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg frysta räkor
  • 5 dillkronor
  • Lag
  • 2 liter vatten
  • 2-3 msk salt
  • 1-2 msk strösocker
  • Ca 10 dillkronor
  • 1 tsk dillfrön
  • Garnering
  • Dillkrona

Gör så här

1

Varva de frysta räkorna och de färska dillkronorna i en stor bunke.

2

Lag: Blanda samman vatten, salt, socker, dillkronor och dillfrön. Koka samman lagen i ca 3 minuter. Smaka av.

3

Sila lagen och låt den svalna till ca 37 grader.

4

Häll lagen över räkorna. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.

5

Lägg upp räkorna i en skål och garnera med dillkronan plockad i små buketter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top