Du behöver
- 550 gram fläskfilé
- 10 torkade aprikoser
- 1 äpple
- Smör till stekning
- Salt och peppar
- 2.5 deciliter vispgrädde
- 2 matskedar kalvfond
- 2 deciliter vatten
- 1 matsked maizenaredning Servering
- Kokt potatis
- Kokta morötter
- Sockerärtor
- Lingonsylt
Gör så här
Putsa köttet och skär det i 3 cm tjocka skivor, ca 8 stycken. Banka ut dem lätt mellan bakplåtspapper.
Strimla aprikoserna. Dela och kärna ur äpplet och skär det i klyftor.
Fördela aprikoser och äpple på köttskivorna, rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Späd med grädde, kalvfond och vatten. Låt allt småkoka under lock i 10 minuter.
Ta upp rulladerna. Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar. Lägg i rulladerna i såsen.
Servera fläskfilérulladerna med kokt potatis, kokta morötter, socker- ärtor och lingonsylt.