Fläskfilérullader i gräddig sås

Festgott med fläskfilé! Fyll filén med äpple och aprikoser och sno ihop till läckra rullader. Den goda gräddsåsen och de klassiska tillbehören blir pricken över i.


4 portioner

Du behöver

  • 550 gram fläskfilé
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 äpple
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 2.5 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar kalvfond
  • 2 deciliter vatten
  • 1 matsked maizenaredning
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Kokta morötter
  • Sockerärtor
  • Lingonsylt

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i 3 cm tjocka skivor, ca 8 stycken. Banka ut dem lätt mellan bakplåtspapper.

2

Strimla aprikoserna. Dela och kärna ur äpplet och skär det i klyftor.

3

Fördela aprikoser och äpple på köttskivorna, rulla ihop dem och fäst med tandpetare.

4

Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

5

Späd med grädde, kalvfond och vatten. Låt allt småkoka under lock i 10 minuter.

6

Ta upp rulladerna. Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar. Lägg i rulladerna i såsen.

7

Servera fläskfilérulladerna med kokt potatis, kokta morötter, socker- ärtor och lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top