Förrättspizza med päron och getost

Frestande start på en måltid. Pizzan är både kryddig och knaprig!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pizzabotten färdiggräddad
  • 0.5 dl sötmandel
  • 1 tsk anisfrön
  • 3 msk flytande honung
  • 0.5 msk flingsalt
  • 100 g ricotta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st päron typ Conference
  • 150 g chèvre

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader, grillvärme.

2

Rosta mandeln hårt i torr stekpanna.

3

Rosta anisfröna i torr stekpanna tills de doftar och krossa dem i mortel.

4

Rör samman honung, anis och flingsalt.

5

Blanda ricotta och crème fraîche, bred ut över pizzabottnen.

6

Hyvla päronet tunt och lägg ut ovanpå.

7

Skär chèvren i tunna skivor och lägg överst. Toppa med mandeln och ringla över honungen.

8

Grädda en fals ovanför mitten tills chèvren fått bruna toppar, ca 7 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top