Fylld pasta med klassisk pesto

Att göra egen pesto går både snabbt och enkelt. Blanda med färsk pasta, rostade pinjenötter och parmesan.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

Pesto

2 kruka basilika
3 st vitlöksklyftor
2 dl pinjenötter
2 dl olivolja
75 g Parmesan färsk
salt, svartpeppar

Till servering

2 pkt färsk fylld pasta t.ex. med ricotta
16-20 st oliver
50 g ruccola
50 g flagad parmesan
2 msk rostade pinjenötter
4 st citronklyftor

Gör så här

1

Pesto Mixa ihop basilika, vitlöksklyftor och pinjenötter i en matberedare. Häll i oljan under maskinens gång. Häll peston i en skål. Finriv och vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

3

Blanda pasta, pesto, oliver och rucola. Servera med flag­ad parmesan, pinjenötter och ­citronklyftor. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top