Du behöver

  • 500 g högrev
  • 200 g chorizo skuren i slantar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd chili urkärnad och strimlad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano torkad
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 l öl av valfri sort
  • vatten efter behov

Gör så här

1
Stek högrev och chorizo i omgångar i en stekpanna med olivolja. Lägg över i en gryta allteftersom.

2
Sätt grytan på hög värme och häll ner löksorterna, chili, tomatpuré och kryddor i stekköttet och låt allt fräsa i några minuter.

3
Tillsätt krossade tomater och cirka hälften av ölet. Sätt på locket och låt puttra i cirka tre timmar. Titta till grytan då och då, tillsätt mer öl när grytan förlorat för mycket vätska. Fortsätt tillsätta vatten vid behov. Grytan ska inte vara rinnig vid servering och köttbitarna ska vara snudd på sönderkokta. Tillsätt eventuellt lite mer socker om grytan har en bitter bismak.

4
Servera med mangosalsa, nachochips och gräddfil.