Rödbetsfräs till panerad fisk

Du behöver 4 färska rödbetor 8 medelstora potatisar 1 gul lök smör Gör så här 1 Tvätta betorna och lägg dem i täckt kärl med...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 färska rödbetor
    8 medelstora potatisar
    1 gul lök
    smör

Gör så här

1
Tvätta betorna och lägg dem i täckt kärl med en bottenskyla vatten i mikron. Mikra på högsta effekt, cirka 1 000 W, 5-8 minuter. Känn efter med tandpetare när betorna är färdiga. Spola dem då i kallt vatten, skala och tärna dem.

2
Medan betorna kokar hinner man skala, tärna och skölja potatisen, liksom grovhacka och bryna löken i lite smör. Ta upp löken och klappa de sköljda potatistärningarna torra med handduk. Stek dem i smör på medelvärme, lägg i lök och rödbetor strax före servering och låt allt bli varmt. Servera med panerad stekt fisk.


Kommentar:
Välj panering som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top